Mennescreative- Innovatieve digital agency

Waarom is Responsive Webdesign belangrijk?


De eerste indruk is belangrijk bij alles in het leven. Op het moment dat u iemand ontmoet is de eerste indruk die die persoon geeft behoorlijk bepalend voor hoe u over die persoon zal denken na de ontmoeting. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor websites: als een website niet mobielvriendelijk is, of u er niet kan vinden wat u eigenlijk zoekt door een slechte leesbaarheid, dan zal u vervolgens ook op zoek gaan naar een andere website en niet zo snel meer terug komen op die ene website. Daarom is responsive webdesign belangrijk voor uw website.

Is uw website al mobielvriendelijk?

Test hier of uw website responsive is.

 

Ga maar eens na. Als u op een smartphone of tablet een website bezoekt, en de pagina heeft hetzelfde formaat als op een computer of laptop, dan is de website vaak veel lastiger te gebruiken. Content is vaak slecht te lezen, en links of kopjes die naar andere pagina’s verwijzen vaak net zo. Afbeeldingen zijn vaak juist weer net zo groot als dat ze op de computer zouden zijn, waardoor u dus moet scrollen om de hele afbeelding te kunnen zien. Handig is het dus zeker niet.

Daarom is het dus belangrijk dat websites ontworpen worden met een responsive webdesign. Wat is responsive webdesign? Dit houdt in dat een responsive website zich automatisch aanpast aan het scherm waarop het bekeken wordt. Een professionele responsive website beschikt over actuele informatie en een hedendaags uiterlijk. Een aantal jaren terug werden websites vooral nog op desktops en laptops bekeken, maar sindsdien is het internetgebruik op tablet en smartphone behoorlijk omhoog gegaan naar inmiddels 82%. Let maar eens op hoe vaak u dagelijks uw smartphone gebruikt in vergelijking tot een groter scherm.

Wanneer iemand onderweg is en even op de smartphone of tablet een website wil bekijken, moet deze website goed te bezoeken zijn op deze apparaten om te zorgen dat de bezoeker ook op de site blijft. Websites met responsive webdesign worden dan ook zo’n 20 tot 25 procent meer bezocht op mobiele apparaten dan websites die zich niet aanpassen. Deze websites zijn namelijk veel gebruiksvriendelijker op smartphones en tablets dan websites die niet gebruik maken van responsive webdesign.

Responsive webdesign leidt tot meer klanten en hogere winst. Met name voor webwinkels is een responsive website in 2017 essentieel. Een responsive website ontwerp maakt het namelijk voor de klant heel eenvoudig om op elk apparaat producten te bekijken en aan te schaffen. Ook scoren responsive websites over het algemeen hoger in de zoekmachines Google en Bing!

Wantijpop Responsive Website        Breda Live Resposive Website
Voor het festival Wantijpop en Breda Live heeft Mennes Creative het bovenstaande responsive website ontwerp gecreëerd.

Daarom moeten websites tegenwoordig niet alleen meer voldoen aan de schermen van dekstops of laptops, maar ook aan die van kleinere apparaten. Responsive webdesign zorgt er dan voor dat de layout van een website zich aan het scherm aanpast, zodat de website op elk apparaat goed te bezoeken is. Zo hoeft u dus niet te prutsen met in- en uitzoomen en scrollen om te kleine tekstjes toch nog te kunnen lezen op een kleiner scherm. Met responsive webdesign is dit automatisch al voor u geregeld.

Bij Mennes Creative in Dordrecht zorgen wij niet alleen voor responsive webdesign, maar voor webdesign die bij u past. Daarnaast maken wij elk webdesign gebruikersvriendelijk, vindbaar in zoekmachines én beheersbaar voor de klant. Oftwel, u kunt bij ons een website laten maken die uitnodigt op alle fronten, of de site nou bezocht wordt op de computer of op de smartphone. Zo laat u altijd een goede eerste indruk achter!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw website te transformeren naar een eigentijdse en moderne responsive website? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Samen creëren we een website die klaar is voor de toekomst!


Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.